Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Ierland – Nederland 27 mei 2016

Ierland – Nederland 27 mei 2016

De wedstrijd Ierland – Nederland wordt gespeeld op 27 mei 2016. Het is een oefenwedstrijd en dus kans voor beide partijen om wat uit te proberen. Voor het Nederlands elftal betekent dat voor de voorbereiding van de kwalificatie voor 2018 in Rusland terwijl dat voor de Ieren voor het EK 2016 in Frankrijk zal zijn aangezien ze er wel bij zijn in tegenstelling tot Nederland. De voetbalwedstrijd wordt in Ierland gespeeld in het stadion Aviva. De scheidsrechter is Artur Soares Dias en de wedstrijd start om 20:45.

Voorbereiding

Met Dick Advocaat als nieuwe assistent zal coach Danny Blind met Oranje aantreden tegen de Ieren. Met een aantal nieuwe namen in de voorselectie (waarvan een gedeelte ook weer is afgevallen) is de definitieve selectie als volgend:

definitieve-selectie-nederlands-elftal-mei-2016

Opvallende namen zijn Ramselaar en Strootman die na lange blessures weer fit begint te worden. Hij begint direct als aanvoerder aan de wedstrijd Ierland – Nederland. Het Nederlands elftal heeft als voetballand wel een positief saldo tegen de Ieren maar niet overtuigend. In het verleden is het wel vaker misgegaan op cruciale momenten. De laatste voetbalwedstrijd was wel een succes. Dat was ook in Dublin zo’n 10 jaar geleden en er werd met 4-0 gewonnen met doelpunten van Huntelaar, Robben en van Persie. Nu op weg naar het speelschema WK 2018 dat in september 2016 van start gaat.

uitslagen-nederland-ierland-geschiedenis

Opstellingen

Ierland begint zonder grote namen aan de wedstrijd tegen Nederland:

opstelling-ierland-27-mei-2016

Nederland begint met Strootman, Wijnaldem en Bazoer op het middenveld:

opstelling-nederlands-elftal-tegen-ierland

Uitslag Ierland – Nederland

Het Nederlands elftal heeft op de valreep er nog een gelijkspel uitgesleept. Ik vond persoonlijk zelf dit de slechtste wedstrijd van Oranje die ik ooit gezien heb. Volgens mij maar 1 doelpoging in de hele wedstrijd. Het lag in ieder geval niet aan de toeschouwers want er was sfeer genoeg in het stadion. Tevens heeft Artur Soares goed gefloten. Er moet nog heel wat gebeuren met het team want ik vrees dat we bij het volgende grote toernooi, het WK 2018 Rusland, er anders ook niet bij zullen zijn. Zeker aangezien de poule waar we in zitten met de kwalificatie een stuk zwaarder is in vergelijking met de afgelopen kwalificatie.

uitslag-ierland-nederland-27-mei-2016-voetbal