Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nederland – Luxemburg Uitslag, Voorbereiding, Opstelling

Nederland – Luxemburg Uitslag, Voorbereiding, Opstelling

De voetbalwedstrijd Nederland – Luxemburg zal gespeeld worden op 9 juni 2017. Het duel zal plaatsvinden in de Kuip in Rotterdam. De wedstrijd start om 20:45 uur en zal door de jonge Pool Bartosz Frankowski geleid worden. Het kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland zal op NPO 3 te zien zijn. De Kuip is nagenoeg uitverkocht dus het zal een groot feest moeten worden. De nieuwe bondscoach zal voor het eerst bij zijn sinds zijn aanstellen. Ruud Gullit zal aan zijn zijde staan.

Nederland – Luxemburg voetbalgeschiedenis

Nederland heeft een rijke geschiedenis met Luxemburg. Op 9 juni 2017 zal namelijk de 18de ontmoeting plaatsvinden. Oranje heeft statistisch weinig te vrezen. De laatst verloren wedstrijd was ook in Rotterdam. Dat was tijdens de EK 1964 kwalificatie op 30 oktober 1963. Sindsdien zijn er 9 gewonnen wedstrijden voor het Nederlands elftal met slechts 1 tegendoelpunt. Je zou zeggen dat er niks mis kan gaan. Zeker niet na de gewonnen wedstrijden tegen Marokko en Ivoorkust afgelopen week.

nederland luxemburg uitslagen

Opstelling Nederlands elftal

Opstelling van Oranje:

Doelman: Cillessen

Verdediging: Veltman, De Vrij, Hoedt, Blind.

Middenveld: Wijnaldum, Strootman, Sneijder.

Aanval: Robben, Janssen, Depay.

Nederland 5 – 0 Luxemburg Uitslag

21: Robben

34: Sneijder

62: Wijnaldem

70: Promes

84: Janssen

Wesley Sneijder Recordinternational

 
Comments

No comments yet.