Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nieuw Nike tenue

Nieuw Nike tenue

nieuw-nike-tenue-nederlands-elftalDe KNVB heeft samen met Nike het nieuwe tenue voor het Nederlands elftal gepresenteerd. Het shirt is tegen Frankrijk voor het eerst gedragen. Het zal in ieder geval de kwalificatiewedstrijden gedragen worden voor het WK 2018 voetbal Rusland.

Het shirt heeft accenten die zeer stijlvol zijn zoals op de kraag en aan de zijkant. Aan de zijkant zit dan ook het logo van de KNVB. De details verwijzen naar de nationale trots zoals de tekst ‘Oranje’, ‘Nederland’ en ‘Leeuwen’.

Aan de binnenkant bij de borst is er een verwijzing naar de KNVB. De broek is in lijn van het shirt met de blauwe accenten aan de zijkant. De kousen zijn blauw met wat oranje accenten.

Uitshirt

Het nassaublauwe komt terug in het uitshirt van het Nederlands elftal. Het komt in het geheel in het blauw. Hier is in Engeland mee gespeeld met goed resultaat.

Het tenue is een stuk lichter geworden. Door de techniek van Aeroswift Innovation is het 17 procent lichter geworden. Er zit ook veel meer stretch in waardoor er ook minder weerstand is. Ondanks de stretch wordt transpiratie veel makkelijker en sneller opgenomen. Ook het drogen gebeurd veel sneller.

Duurzaamheid is ook belangrijk. Er wordt gebruik gemaakt van polyester dat gerecycled is en dus beter voor het milieu. Voor een compleet tenue worden er ongeveer 18 plastic flessen gebruikt.