Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Speelschema WK 2018

WK 2018 speelschema

Onderstaand is het programma dat Nederland zal moeten afwerken om toegang te krijgen naar het grootste landen toernooi van de wereld dat in 2018 in Rusland gehouden wordt.

Speelschema-kwalificatie-groep-a-Nederland

De eerste ronde op het kwalificatie WK 2018 schema zal gestart worden in de eerste week van september. Nederland kan lekker fris aan de start staan aangezien ze er afgelopen zomer niet bij waren. Er zit een goede lijn in uitslagen als je de oefenwedstrijden ziet die voor de zomer gespeeld zijn. Dit waren echter wel tegenstanders die wel naar Frankrijk zouden gaan en misschien wel enigszins op reserve voetbalde. De eerste test start voor Oranje op dinsdag 6 september 2016 dat dinsdagavond gespeeld zal worden. Zweden is een lastig te bespelen tegenstander met als topspeler Zlatan Ibrahimović. Echter heeft deze te kennen gegeven te stoppen met zijn interlandcarrière wat dus goed nieuws is voor het Nederlands elftal. Het speelschema WK 2018 zal dan een maand later verder gaan. Nederland zal dan tegen Wit-Rusland (Belarus) spelen in de Kuip op vrijdagavond. Een van de meest belangrijke duels op het programma is de thuiswedstrijd tegen Frankrijk op 10 oktober 2016. In tegenstelling tot de kwalificatie van het EK 2016 zal nu alleen de nummer 1 zich rechtstreeks plaatsen voor het WK 2018 voetbal in Rusland. De nummer twee maakt wel kans op een herkansing met play-off wedstrijden. Echter dan kan je nog steeds kans maken om tegen Spanje of Duitsland bijvoorbeeld te komen.

Oefenschema voor kwalificatie

Het speelschema van het Nederlands elftal ter voorbereiding op de kwalificatie:

oefenwedstrijden-speelschema

Bovenstaand zijn dus oefenwedstrijden voor Oranje. Nederland moest allereerst tegen een groot kampioen waar in 2016 ook het EK gespeeld wordt, Frankrijk. Tegen deze pittige tegenstander heeft Oranje niet kunnen winnen. Het werd 3-2 voor de Fransen. De tweede voetbalwedstrijd op het speelschema was opnieuw een lastige tegenstander. De Engelsen hebben op papier zeer goede voetballers en dat was begin van het duel ook wel te zien. Na een achterstand wist het Nederlands elftal toch mooi terug te komen tot 2-2 was tevens ook de uitslag was. Het derde duel op het schema stond Ierland op het programma. Het was geen beste wedstrijd maar wederom wist Nederland toch een blamage te voorkomen door de gelijkmaker er in te schieten waardoor het 1-1 werd. Zou het dan beter tegen Polen gaan? De vierde wedstrijd van het oefenschema is uiteindelijk wel gewonnen! Het werd 1-2 met weer een doelpunt van Janssen en ook Wijnaldem scoorde. Met de laatste voetbalwedstrijd op het speelschema tegen Oostenrijk wilde Oranje een tweede winst op rij neerzetten. Dankzij Janssen wisten de Nederlanders de laatste wedstrijd ook te winnen, ditmaal met 0-2. Op naar de kwalificatie dus!

De kwalificatiewedstrijden zullen na de zomer gespeeld worden.

Speelschema groepswedstrijden

Speelschema WK 2018 Rusland groepswedstrijden

RUS staat voor Rusland en die zijn automatisch al geplaatst voor het WK aangezien ze gastland zijn. Het is dus ook al bekend wanneer en waar ze zullen voetballen. Ze zullen de openingswedstrijd starten in het Luzhniki stadion in Moskou op 14 juni 2018 om 18:00. De tweede wedstrijd zal op dinsdag 19 juni zijn in Sint-Petersburg die om 21:00 start. De derde en laatste groepswedstrijd begint weer om 18:00 en dan in de Samara Arena in Samara op maandag 25 juni 2018.

Speelschema finales

wk 2018 rusland achtste finale, kwartfinale, halve finale, finale schema

Bovenstaand het speelschema voor alle finales. Het eerste blok zijn de achtste finales, het tweede blok de kwartfinales, het derde blok de halve finales en het vierde en laatste blok de 3de/4de plaats en de finale.

In de kleinere stadions zal al geen achtste finales meer gespeeld worden. Die loopt zo door tot en met de finale waar in het Luzhniki stadion het meeste zitplaatsen biedt.