Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Kaliningrad

Speeldata WK 2018 in Kaliningrad

Datum/TijdThuisUitslagUit
16 juni 2018 - 21:00D3-D4
22 juni 2018 - 20:00E4-E2
25 juni 2018 - 20:00B2-B3
28 juni 2018 - 20:00G4-G1

Kaliningrad logo wk 2018Stadion Kaliningrad

Kalininigrad is de meest westelijke locatie van het WK 2018 in Rusland. Het stadion, waar de bal zal rollen is in het Stadion Baltika. De meest succesvolle voetbalclub in de stad is het FK Balitka Kaliningrad. Tot nu toe speelt de club als enige in het stadion Baltika dat plaats biedt 14.660 mensen. Het nieuwe stadion (Kaliningrad Stadion of ook wel Baltic Arena) zal in de zomer van 2017 klaar moeten zijn.

Kleine indruk Kaliningrad stadion op video

Het stadion zal net iets meer plaats bieden dan 35.000 voor de toeschouwers. Volgens de huidige planning is het de bedoeling om na het WK 2018 de mogelijkheid te hebben om het stadion te verkleinen naar 25.000 zitplaatsen. Een heel verstandig idee, want het is voor een tweede- of derderangs team wat geografisch ongunstig ligt niet makkelijk om een stadion met 35.000 toeschouwers te vullen.

Hotels Kaliningrad

De meest populaire hotels volgens Tripadvisor en Booking.com:

  • Radisson Hotel
  • Heliopark Kaiserhof
  • Ibis Kaliningrad Center

Feiten en Cijfers

Bevolking: In Kaliningrad wonen rond de 432.000 inwoners, die vooral een Russische burgerschap hebben.

Locatie: De voormalige Duitse stad Königsberg is het huidige Kaliningrad dat tussen Polen en Litouwen aan de Baltische Zee ligt. Kaliningrad bevindt zich in het westen van Rusland en is de meest westelijke stad in Rusland. De stad ligt in directe verbinding met de rivier Pregel. Over het zeekanaal is Kaliningrad aangesloten op de 50km verre stad Pillau. Het Samland schiereiland grenst aan zowel het noorden en westen van de stad.

Toeristische Hoogtepunten: In de WK 2018 speelstad Kaliningrad staat de kathedraal van Christus de Verlosser, en vele andere plaatsen van aanbidding van hem. Het gebouw op het Victory-plein is een bezoek waard, net als de Sackheimse poort. Het Museum voor Geschiedenis en Kunst en de kathedraal van Koenigsberg zijn ook goed bezochte attracties in de stad. Er zijn tal van parken en tuinen waar het mogelijk is om van de natuur te genieten in het midden van de stad. Als je tijdens het WK 2018 in Kaliningrad komt hoef je je dus niet te vervelen.

Kaliningrad hotel speelstad rusland wk 2018

De geschiedenis van de stad

De huidige stad Kaliningrad bestaat al sinds 3000 v. Chr. Sinds 1242 werd Kaliningrad door handelaren uit Lübeck als een handelspost gebouwd. In 1231 kwam de Duitse Orde met de verovering van Pruisen. Het begon ongeveer 700 jaar lange geschiedenis van de stad Königsberg, die behoorde tot Hezogtum van Pruisen na het jaar 1525. De Duitse stad Königsberg brandde in de loop na een Britse luchtaanval in de Tweede Wereldoorlog voor meerdere dagen en werd verwoest door ernstige aanvallen. Slechts een paar weken voordat de oorlog voorbij was, namen sovjettroepen de stad in. Op 9 april 1945 veranderde alles. De voormalige stad Königsberg werd omgedoopt tot Kaliningrad sinds 1946 en is afgesloten als een militaire zone sinds de jaren ’50. Kaliningrad was tot 1992 moeilijk te bereiken voor westerse bezoekers.

Reis- en verblijfkosten Kaliningrad

Kaliningrad Airport ligt op Khrabrovo. De meeste vluchten zijn hier actief echter zijn het voornamelijk binnenlandse vluchten in Rusland, enkele vluchten naar West-Europa en Israël zijn er. Met de boot kunt u vanaf Baltiysk, een nabijgelegen stad Kaliningrad, naar Sint-Petersburg, Kopenhagen, Riga, Kiel en Sassnitz reizen. De belangrijkste weg die leidt naar de rest van Rusland, loopt parallel aan de spoorlijn. Het station op korte afstand van Kaliningrad is het Passaschirski station in het zuiden van Kaliningrad. Het terrein Soritowotschni gelegen ten zuiden van het station. Er is een treinroute die u rechtstreeks leidt van Kaliningrad naar Berlijn. In Kaliningrad zelf loopt een paardentram en trolleybussen. Vervoer tijdens het WK 2018 naar het stadion van Kaliningrad is dan ook geen probleem.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Kaliningrad is bekend om zijn kathedraal van Christus de Verlosser en zijn vele andere plaatsen. Maar dat is niet alles wat de stad te bieden heeft. Naast de gebouwen op Victory Square, die een bezoekje waard zijn mag ook de Sackheimse poort niet worden gemist. Bovendien, het Museum voor Geschiedenis en Kunst behoren tot een goed attractie in de stad. De Koenigsberg Cathedral kunt u ook bezoeken. De vele parken en tuinen in de stad geven een manier om geweldig te genieten van de natuur.

Kaliningrad speelstad WK 2018

speelstad kaliningrad wk 2018 poster

  • Koningsberg kathedraal: gebouwd in de 14de eeuw en bekend om de grootste orgels in Europa.
  • Dancing forest: het dansende bos in Kaliningrad Oblast is een natuurlijk verschijnsel. Zelfs wetenschappers kunnen niet de sierlijke bochten in de stammen van de pijnbomen verklaren.
  • De Baltische zee: de gulle Oostzee spoelt handenvol amber op de zandstranden van Kaliningrad Oblast elk jaar. Ongeveer 80% van de wereldwijde middelen van de “sun stone” zijn hier te vinden.
  • The Lighthouse in the Fishing Village: het vissersdorp is een moderne wijk van Kaliningrad, gebouwd in de architectonische stijl van de middeleeuwse Königsberg, dat een favoriete plek was voor de lokale bevolking en toeristen toen al.
  • World Ocean museum: er zijn tal van schepen en militaire vaartuigen bij de expositie in dit museum, met inbegrip van een wetenschappelijk onderzoeksschip – de Vityaz – die de maximale diepte van de oceaan meet.

Genoeg reden om Kaliningrad voor, tijdens en na het WK in 2018 Rusland te ontdekken!

Ontdek ook andere speelsteden tijdens het wereldkampioenschap 2018 voetbal Rusland: