Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Sochi

Feiten en Cijfers

Bevolking: Wonen in Sochi in vergelijking met vele andere steden in Rusland is dat het een stuk rustiger is met heel weinig inwoners. Sochi telt ongeveer 350.000 inwoners.

Locatie: De stad Sotsji ligt aan de Zwarte Zee in Rusland en wordt ook vaak de “Russische Riviera aan de Zwarte Zee” genoemd. Sochi ligt dicht bij de grens met Georgië en Abchazië in de regio Krasnodar. De stad Moskou is meer dan 1600 km bij Sotsji vandaan.

Toeristische Hoogtepunten: toeristische hoogtepunten zijn onder meer het strand in Sochi. Je kan hier genieten van een koele duik in het water, maar ook zonaanbidders zullen hier plezier beleven als ze zich gewoon op het strand willen laten verwennen door de zon. Verschillende bergrivieren bereikt de stad en zijn een toeristische attractie. In de directe nabijheid van de kust, zult u eerst bergketens tegenkomen. De brug is via de gelijknamige rivier Sotsji ook een gewilde plek in de stad. De Promenade in Sochi nodigt uit tot verpozen. Sochi heeft haar bezoekers en inwoners alle soorten van schoonheid en attracties te bieden.

speelstad sochi rusland wk 2018

De stad en haar geschiedenis

Het gebied rondom Sochi was van de 6e tot de 15e eeuw, van de koningen van Georgië. Op dat moment werden allerlei kerken en gebedshuizen gebouwd. De controle van de stad kwam vanaf de 15e eeuw, het Ottomaanse Rijk, die geregeld op de kust was. In 1983 werd Sochi opgericht als een fort en de nederzetting Alexandrija ten tijde van de oorlog Kaukasus. Midden van de 19e eeuw, toen ze niet meer nodig na de bouw van forten, werden ze gesloopt. In het begin van de 20e eeuw, is Sochi geleidelijk uitgegroeid tot een matige en respectabele spa en kuuroord. Hier kwamen hier niet alleen de Russische upper class, maar dit werd snel veranderd in de loop der jaren. In de Sovjet-Unie, was het tijd dat Sotsji bloeide als de meest populaire badplaats in de regio.

Reis- en verblijfkosten

Sochi ligt in de nabijheid van twee internationale luchthavens. Ten eerste is dit de internationale luchthaven in de wijk Sochi Adler, in de buurt van de monding van de Mzymta in de Zwarte Zee en aan de andere kant is er de luchthaven van Poti, dat is gevestigd in Georgië. Beide luchthavens zijn de belangrijkste in de Kaukasus. De dubbel-spoor elektrische trein met zijn hoge snelheid voert zich langs de kust van de Zwarte Zee. Een directe verbinding is er naar de vele Russische steden, zoals Sint-Petersburg en Moskou. De prioriteit van de binnenstad zijn busdiensten en Marschrutkas (taxi’s). Ook worden gebruikt voor het voortbewegen van Elektritschkas, dit zijn voorstedelijke treinen. In de botanische tuin is er bijvoorbeeld een kabelbaan en een aantal stoeltjesliften, die zeer populair zijn.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Sotsji is bekend vanwege een van de meest populaire stranden en kuuroorden in Rusland. Het lange zandstrand en het gebied rondom Sochi wordt vaak de Russische Riviera aan de Zwarte Zee genoemd en deze naam maakt Sochi alle eer aan. Langs de boulevard kunt zonnen en een koude natte duik in het water nemen. In Sochi stromen meerdere bergriviertjes, die vaak worden genoemd onder de toeristen als bestemming. In de directe kustgebieden beginnen ook de eerste bergketens die uit nodigen tot wandeling. In Sochi leidt een kleine brug over de rivier van dezelfde naam als de stad, Sochi, die je gezien moet hebben en kruisen wanneer men op de locatie bent. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer een aantal kathedralen en kerken en andere gebouwen van de oude architectuur en de stijl van de moderne architectuur.