Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Stadium tour met positieve ontwikkelingen

Stadium tour met positieve ontwikkelingen

Een 5.000 km route van en naar Sint-Petersburg, Nizhny Novgorod, Volgograd, Samara, Yekaterinenburg en Sochi was de indrukwekkende reis in de loop van zes dagen door de FIFA en LOC vertegenwoordigers. De gezamenlijke delegatie bestaan uit experts in de stadion design, de voorbereiding en hosting, beveiliging, transport, logistiek, horeca, omroep, media-activiteiten, marketing en ticketing-programma’s, alsmede vertegenwoordigers van de betrokken federale instanties die betrokken zijn bij de voorbereiding voor het toernooi.

stadion's bezoek fifa voor wk 2018 voetbal rusland

Een belangrijke doelstelling van het bezoek was om de voortgang in het stadion ter voorbereiding te beoordelen alsmede een evaluatie van de functionele naleving van alle elementen in het stadion met de FIFA-eisen voor het hosten van het WK tussen van 14 juni tot en met 15 juli 2018.

De resultaten van het bezoek: “Onze belangrijkste conclusie is dat er duidelijke vooruitgang in alle steden is die we bezocht hebben. We hebben bevestigd dat de stadionbouw in volle gang is en dat alle nodige infrastructuur wordt gecreëerd en de algemene voorbereidingen een stap in de goede richting zijn.”

Sint-Petersburg Stadium
De derde operationele stadion bezoek begon bij de belangrijkste arena voor de komende FIFA Confederations Cup Russia 2017, de Sint-Petersburg Stadium. De locatie zal gastheer zijn van vier wedstrijden, waaronder de openingswedstrijd en de finale van het toernooi in de zomer van 2018.

De Sint-Petersburg Stadium is een technologisch geavanceerde arena met een schuifdak. De 68.000 plaatsen zullen worden afgerond in de zomer van dit jaar waarna het testen van alle systemen direct daarna kan beginnen.

Nizhny Novgorod Stadium
De nieuwe arena voor de stad Nizhny Novgorod, wordt gebouwd op de pittoreske samenvloeiing van twee grote Russische rivieren, de Oka en de Wolga, en zal een belangrijk stadion zijn voor Rusland in 2018. De arena zal gastheer vier groepsfase wedstrijden, een van de achtste finales en van de kwartfinales, waarvoor lokale fans een bijzonder hoge verwachting hebben. Mits Rusland eerste van hun groep eindigen en ze bereiken de kwartfinale fase, zullen zij hun wedstrijd spelen in Nizhny Novgorod.

Op dit moment is het bouwrijp maken van het podium voor het Nizhny Novgorod Stadium met succes voltooid en is het werk in volle gang. Bouwers zijn momenteel de installatie van het derde niveau, met een dak aan het werkt dat naar verwachting tegen het einde van het jaar af zal zijn. Over het algemeen waren de FIFA en LOC vertegenwoordigers positief over de vooruitgang die is geboekt bij de voorbereiding van de infrastructuur. In het bijzonder, experts waren in staat om het persoonlijk uit te proberen bij de de die eerder dit jaar werd geopend.

Volgograd Arena
De locatie van het stadion in Volgograd is ook een speciale, met de arena gelegen aan de oever van de rivier de Wolga, aan de voet van de majestueuze Motherland Calls standbeeld. De 45.000 plaatsen worden gebouwd op de plaats van de vorige plek van het stadion en zal gastheer zijn van vier groepsfase wedstrijden in het speelschema van 2018.

Het resultaat van het eerste operationele bezoek van de FIFA en LOC was een positieve beoordeling van de vooruitgang. Kort voor het deskundige bezoek, stadion bouwers begonnen met het oprichten van de vierde laag voor op schema. Volgens de ontwikkelaar, gewapende betonelementen van het stadion zijn momenteel 80 procent klaar en zal worden afgerond in juli 2016.

Samara Arena
De nieuwe 45.000 plaatsen in het stadion in Samara is de voorbereiding voor het houden van zes WK-wedstrijden, met inbegrip van Rusland de derde groepswedstrijd in het schema, evenals een achtste finale en een wk 2018 kwartfinale.

De Samara Arena zal een van de grootste van alle toernooistadions zijn dankzij een uniek ontwerp met het dak. De massale schelpvormige dome zal de hoogte van het stadion verhogen tot 65 meter, waardoor het een ongeëvenaarde en originele uitstraling geeft. Bouwers hebben met succes de installatie van de eerste vier 134 ton dak consoles gerealiseerd en de betonwerken zijn gaande.

Ekaterinburg Arena
De vierde meest bevolkte stad in Rusland werd ook bezocht door de FIFA en LOC deskundigen voor de eerste keer, met een positieve beoordeling van de infrastructuur als gevolg van de reis.

De arena wordt herbouwd voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018, met de werkzaamheden voortgezet tijdens strenge winters in de regio. Het is gelegen in het hart van het centrum van de stad. Volgens de delegatieleden, is dit zowel een voordeel als een uitdaging voor de organisatoren, die de gebieden rond het stadion met grote zorg moeten aanpakken. Reconstructie van de Yekaterinburg Arena verloopt op schema. Nieuwe stands zullen worden gebouwd binnen de historische muren van het stadion, die zorgvuldig bewaard zijn gebleven tijdens de sloop. De 35.000 plaatsen zal vier Rusland 2018 groepsfase wedstrijden houden.

Fisht Stadium
De laatste etappe van de derde operationele tour betrokken een bezoek aan de Fisht Stadium, dat gastheer is bij Confederations Cup wedstrijden, waaronder een van de halve finales, volgende zomer en zes wedstrijden op het WK.

Bouwers zijn momenteel druk bezig met het monteren en staan achter de doelstellingen van het stadion dat plek biedt aan 40.000 mensen. De toonhoogte in beeld-perfecte staat klaar om te worden gebruikt voor het hoogste niveau voetbalwedstrijden. Toch zal het veel werk moeten verzetten door middel van de zomer met het oog op de eerste testwedstrijden voor een toernooi dat ze in het najaar organiseren.