Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Strigino verwelkomt WK 2018 fans

Strigino verwelkomt WK 2018 fans

De duizenden fans zullen naar Rusland reizen en toegang krijgen tot de nieuwe faciliteiten die hun reis aangenamer en comfortabeler maakt. Nieuwe luchthavens, stadions en andere infrastructuur zijn ook een deel van de erfenis van de 2018 FIFA World Cup ™. Een nieuwe internationale terminal op de luchthaven Strigino Nizhny Novgorod, die wordt geopend voor de 2018 FIFA World Cup Rusland werd geïnspecteerd door de Russische president Vladimir Poetin, die is voorzitter is van de Rusland 2018 Local Organising Committee.

Strigino airport vliegveld Nizhny Novgorod Rusland

De nieuwe terminal op Strigino Airport, waar de werkzaamheden begonnen in juli 2014, is uitgerust met de nieuwste technologie. De terminal heeft vier lucht bruggen, 17 incheckbalies en vier bagage carrousels die het leven in en reizen naar Nizhny Novgorod mogelijk maken, evenals een bezoek aan de stad tijdens de World Cup. Internationale terminal Strigino’s heeft een capaciteit van meer dan 1,5 miljoen mensen per jaar.

Het WK is niet het einddoel voor de ontwikkeling op de luchthaven: er zijn plannen voor de tweede en derde bouwfasen, afhankelijk van het aantal passagiers. Zo wordt de autoweg tussen het vliegveld naar de stad ook gemoderniseerd om het reizen naar de terminal voor een bezoek aan en te wonen in Nizhny Novgorod.

De eerste testvlucht van het nieuwe Strigino passagiersterminal vond plaats op 30 december 2015, en de terminal had een “zachte” opening op 4 maart. Nu is het ten dienste van alle binnenlandse vluchten, en er zijn plannen om dit uit te breiden tot internationale vluchten in het tweede kwartaal van 2016. En in 2018 gaat het vooral druk zijn.

De stad Nizhny Novgorod zal gastheer zijn van zes WK-wedstrijden in 2018: vier in de groepsfase, een in de ronde van 16 (achtste finale) en een kwartfinale.