Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Uitslag Nederland – Italië (+opstelling) 28 maart 2017

Uitslag Nederland – Italië (+opstelling) 28 maart 2017

Na het debacle van afgelopen zaterdag tegen Bulgarije (Blind is de laan uitgestuurd en Fred Grim moet deze wedstrijd waarnemen)staat Nederland – Italië op het programma. Dit is in tegenstelling tot de WK 2018 kwalificatiewedstrijd een oefenwedstrijd tegen de Italianen. Zij hebben voor het WK wel gewonnen (tegen Albanië) en zijn nog volop in de strijd met Spanje om groepswinnaar te worden. Voor Nederland ligt het iets anders en het zal een hele kluif worden om nog de playoff te halen. Genoeg redenen voor Oranje om nog te oefenen en hopelijk zal het een betere uitslag worden dan zaterdag. Vandaag op 28 maart 2017 om 20:45 zal in de Amsterdam Arena gespeeld worden onder leiding van de Zweedse scheidsrechter J. Eriksson. Het oefeninterland is te zien op tv-zender SBS6. 

Wedstrijdgeschiedenis Nederland – Italië

Als je de statistieken er bij pakt kan je er niet vrolijk op worden. De laatste keer dat wij van de Italianen gewonnen hebben is in 2008 tijdens het EK. Er werd in Bern gewonnen met 3 – 0. Van de huidige selectie zit alleen Wesley Sneijder er nog bij (die tevens toen die wedstrijd het tweede doelpunt maakte). Opvallend is dat de EK en WK wedstrijden in het verleden grotendeels in het voordeel van het Nederlands elftal zijn echter moet ook gezegd worden dat het nog nooit in de hele geschiedenis van Italië op vriendschappelijke basis heeft gewonnen.

uitslag nederland italie

Nederland – Italië opstelling

Keeper: Zoet
Verdediging: Tete, Hoedt, Martins Indi, Blind
Middenvelder: Wijnaldum, Klaassen, Strootman
Aanval: Lens, Memphis, Promes

Uitslag Nederland 1 – 2 Italië

10: 1 – 0 (Memphis)

11: 1 – 1 (Eder)

32: 1 – 2 (Bonucci)

 

 
Comments

Ben benieuwd of Depay nog een balletje kan raken zonder popie jopie te doen.

13 oefenwedstrijden gespeeld en 0 gewonnen WHAHA dit biedt weinig perspectief helaas!