Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Voorbereiding Oranje start in aanloop naar voorbereiding WK Rusland

Voorbereiding Oranje start in aanloop naar voorbereiding WK Rusland

Den Haag – Tijdens een druk bezochte persconferentie bij de KNVB, waar veel aandacht uitging naar de kwestie ‘Gullit’, werd de selectie bekend gemaakt die weer voor een stijgende lijn moeten gaan zorgen binnen het Nederlands Elftal. Na het missen van het EK is het er alle spelers er aan gelegen zich samen te revancheren op deze blamage.

Er is veel gesproken over de gemaakte keuzes van Danny Blind. Dit ligt nu in het verleden en we moeten met frisse moed uit gaan kijken naar de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. Als we kijken naar de tegenstanders (Wit-Rusland, Zweden, Bulgarije, Luxemburg) is de poule op papier goed te doen, met als enige echte zware tegenstander Frankrijk. Afgelopen zomer hebben we kunnen zien dat het een team is dat over het algemeen goed samen speelt en gedreven is voor elkaar te strijden. Dit heeft ertoe geleid dat ze in de finale terecht kwamen, met een afloop die wel allemaal nog vers in het geheugen hebben staan. Met daarnaast een groot pluspunt dat er bij Zweden een aantal bepalende spelers zijn gestopt met spelen voor het nationale elftal, met als uitspringer Zlatan Ibrahimovich.

Maar goed, terug naar Ons Oranje, en de eerste twee tegenstanders waarmee afgerekend moet worden. Deze week wachten Griekenland en Zweden, respectievelijk een oefenduel en een belangrijke eerste kwalificatie wedstrijd. Oefenmeester Danny Blind heeft voor de volgende spelers gekozen.

De voorselectie:

Patrick van Aanholt (Sunderland), Riechedly Bazoer (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Jorrit Hendrix (PSV), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Kevin Strootman (AS Roma), Kenny Tete (Ajax) wordt vervangen door Daryl Janmaat (Watford), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Jetro Willems (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Zo op het eerste gezicht een selectie die genoeg ervaring en kwaliteit biedt om Griekenland en Zweden het hoofd te bieden. Opvallende aanwezige is debutant, Jorrit Hendrix. De 21-jarige middenvelder van PSV heeft het genoegen om te mogen debuteren in ‘zijn’ Philips Stadion.

Het Nederlands Elftal begint het nieuwe seizoen donderdag 1 september met een oefenwedstrijd tegen Griekenland en om 20.45 uur wordt afgetrapt in het Philips Stadion. Op dinsdag 6 september, om 20.45 uur wordt er afgetrapt voor het eerste duel in de kwalificatiecampagne voor het WK. De ontmoeting met Zweden vindt plaats in de Friends Arena in Solna.