Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Voorbereiding voor tegen Wit-Rusland en Frankrijk

Voorbereiding voor tegen Wit-Rusland en Frankrijk

Nederland zal in de eerste week van oktober wedstrijd 2 en 3 spelen voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap 2018 in Rusland. De eerste voetbalwedstrijd staat op 7 oktober 2016 op het speelschema. Dit is een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Het duel zal in de Rotterdamse Kuip gespeeld worden. Een paar dagen hierna op 10 oktober 2016 staat Nederland – Frankrijk op het programma. Deze zal in de Amsterdam Arena gespeeld worden.

Na het gelijkspel tegen de zweden op 6 september zal er tegen Wit-Rusland toch echt de drie punten gepakt moeten worden. Het Nederlands elftal zal anders wederom achter de feiten aanlopen want een winst op Frankrijk zal ook alles behalve makkelijk worden. Danny bling heeft zijn selectie bekend gemaakt:

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Jeroen Zoet (PSV), Maarten Stekelenburg (Everton)

Verdediging: Jeffrey Bruma (Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Georgino Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Bas Dost (Sporting), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou)

Aangezien Steven Berghuis en Arjen Robben er niet bij kunnen zijn vanwege blessures zijn Depay en Siem de Jong bij de selectie gehaald. Het kan zijn dat als Robben zijn blessure mee zal vallen dat hij als nog zal aansluiten om misschien nog minuten te maken tegen het Franse elftal.

Anders nieuws betreft de organisatie: Fred Grim is als assistent toegevoegd.

Frankrijk

Ook het Franse elftal kampt met een aantal blessures. Zowel Mathieu (die tevens direct als international stops) als Mangala is afgehaakt. Presnel Kimpembe zal in de plaats komen. Hij speelt bij PSG.