Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Wat te zien en te doen in Kaliningrad

Wat te zien en te doen in Kaliningrad

De 2018 FIFA wereldkampioenschap Rusland gaststad ligt het verst in het westen. Kaliningrad is geselecteerd voor het hosten van de vier groepswedstrijden voor toernooi. Bekend als Königsberg tot 1946, zal het oude administratieve centrum van Oost-Pruisen fans verrassen van over de hele wereld met zijn rijke historie. Het heeft een prachtig uitzicht op zee.

kaliningrad stad wat te doen

Geniet van de stad bij nacht
Als je ’s avonds Kaliningrad de stad bezichtigt dan is het de beste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze 13e-eeuwse stad te zien met een nacht-bus sightseeing tour. Kaliningrad zorgt ’s nachts voor een onvergetelijke sfeer waarin u kunt genieten van de beste delen van de stad: Victory Square, de kathedraal van Christus de Verlosser, Kaliningrad Amber Museum, Rossgarten Gate, Litovsky Rampart, King’s Gate en Sackheimse poort Kant Island en Dom van Koningsbergen.

Als alternatief, het nemen van een ritje op de rivier de Pregolja opent een andere kijk op de stad vanaf de rand van het water.

Duik in de geschiedenis
De geschiedenis van Kaliningrad is sterk verbonden met Pruisen en je kunt jezelf onderdompelen in het verleden van de stad, dankzij de virtuele tour van de oude Königsberg en de straten aan de Friedland Gate Museum. Het museum heeft een unieke holografische tentoonstelling die in stilte de geschiedenis van Kaliningrad en Elblag in Polen onthult. Het is ook mogelijk om af te treden in een historisch schuilkelder en maak een reis rond de stad op een retro-stijl tram. De 1963 “Dyuvag Tram” verkent het oude gedeelte van Kaliningrad waar u nog de erfenis kunt zien in de vorm van de Duitse huizen, straten met kinderkopjes en eeuwenoude bomen.

Koningsbergen’s oude afweersysteem is ook bewaard gebleven en het is het enige monument van militaire architectuur in zijn soort in Rusland. Het bestaat uit 15 grote en kleine forten op de wegen buiten de stad, de Kronprinz Barracks in de stad zelf, acht stadspoorten en diverse wallen.

De stad was ook de plaats waar de beroemde Duitse filosoof Immanuel Kant en er is een eiland genoemd in zijn eer in het hart van Kaliningrad. Kant Island is ook de thuisbasis van Koningsbergen kathedraal, de torenspits die vrijwel uit alle hoeken van het centrum van de stad zichtbaar is. De kathedraal werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de oudste gebouwen in de moderne Kaliningrad.

Beleef de natuur

Op de dagen dat de wk wedstrijden nog niet begonnen zijn worden de supporters dringend verzocht om ervaren wat de natuur te bieden heeft in Kaliningrad en het omliggende gebied. Kaliningrad Oblast is gelegen aan de kust van de Baltische zee. Het is misschien niet de warmste plek, maar is toch bijzonder mooi.

Als je geen zin hebt in een trip ver buiten de stad, kun je jezelf onderdompelen in alle dingen zee-gerelateerd in Kaliningrad World Ocean Museum. De tentoonstellingen omvatten honderden schelpen van weekdieren en koralen, meer dan 160 model schepen, duizenden beelden van zeeën en oceanen en een fantastisch aquarium waar je real-life haaien kunnen zien.

Voorraad op amber
Misschien is het grootste geschenk van Kaliningrad aan de wereld is de amber reserves. Ongeveer 90 procent van de winkel van deze fossiele hars van de planeet, die hoofdzakelijk wordt gebruikt voor het maken van decoraties en sieraden, is gelegen in Kaliningrad Oblast. Een mooie versiering van het Amber Gewest zal voor de perfecte herinnering zorgen, terwijl u kunt ontdekken hoe dit mineraal is vervaardigd in het Amber Museum, dat is gevestigd in een 19e-eeuws fort toren in het centrum van Kaliningrad.