Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

De bouw van de Samara Arena

De bouw van de Samara Arena

Het WK 2018 Rusland komt snel dichterbij en de bouw gaat snel door om voetbalwedstrijden van het toernooi te organiseren. Elke maand zal FIFA.com een update voorzien voor de fans over de voortgang. De Samara Arena heeft een koepel die in maart in elkaar werd geknutseld, terwijl de tribunes op het Luzhniki Stadion zijn herbouwd – de grootste plaats in het land waar de openingswedstrijd en de finale van het WK Rusland 2018 zal plaatsvinden.

Samara Arena Rusland

Opvallende bouw

The Samara Arena koepel zal echt opvallen tussen de andere stadions in Rusland. Het zal voor het voetbalteam Krylia Sovetov de thuisbasis geworden na het WK, met de 65,5 meter hoogte (met inbegrip van de koepel), zal het stadion structureel een van de grootste van het land zijn.

De montage van deze koepel is een van de meest uitdagende werkzaamheden in de bouw van het stadion. Elk deel weegt 134 ton en zal moeten worden verplaatst van waar het werd gebouwd via dragers, met een nauwkeurigheid tot op de centimeter. Dit moet worden uitgevoerd ongeacht de weersomstandigheden. Wanneer een dergelijke zwaar item in de open lucht is, zal zelfs het geringste beetje regen het naar beneden bewegen en het een toch al moeilijke taak verder bemoeilijken, terwijl ook de wind altijd nog het proces kan verstoren. Bovendien omvat elk deel slechts een kwart paneel en de koepel bestaat uit 32 panelen. De staalconstructie van elk paneel weegt 500 ton. De voorbereidingen die nodig zijn om slechts één onderdeel te tillen duurde bijna een week. Ondanks de moeilijkheid van het proces is een succesvol begin gemaakt met de bouw van de koepel in Samara.

Andere vorderingen rond Rusland

In Saransk, zal het dak op de Mordovië Arena zal naar verwachting starten tussen mei en juni, met tijdelijke constructies worden momenteel op de locatie geassembleerd. Volgens het ontwerp van het stadion zal een tweeledig structuur het dak boven een komvormige stadion in de vorm van de zon ondersteunen. De locatie zal worden ingekleurd met de nationale Mordovian ontwerpen.

De plannen om het dak boven de Nizhny Novgorod Stadium te zetten zijn er in december 2016, terwijl de bouw momenteel wordt afgerond op de tweede rij. Het werk is begonnen in Kaliningrad om de frameconstructie van het stadion in elkaar te zetten dat 422,8 ton weegt.

Aan het Luzhniki Stadion in Moskou – de belangrijkste plek van het WK 2018 – is de montage van de stands voltooid. De werknemers zetten in totaal 12.000 stukjes dakbedekking op zijn plaats. De tribune van het gerenoveerde stadion zal worden gesplitst in twee lagen.

De Spartak-stadion is de andere locatie in  Moskou waar ook wedstrijden zullen zijn tijdens de FIFA Confederations Cup Russia 2017. Eerder dit jaar was er nog een vriendschappelijke tussen Rusland en Litouwen in het Spartak-stadion.