Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

‘Code Rood bij Oranje!’

‘Code Rood bij Oranje!’

Den Haag – Alle alarmbellen gaan af binnen de KNVB in aanloop naar de kwalificatie voor het WK in Rusland in 2018. Er is de afgelopen week veel gebeurd en besproken in de media.

Opstappen Dick Advocaat

Het begon allemaal met het opstappen van Dick Advocaat. Dit zorgde direct voor de nodige onrust binnen de technische staf. Het opstappen van Advocaat kwam als een klap binnen bij oefenmeester Blind. Zo zei hij: “Ik ben verbaasd en teleurgesteld. Toen ik Dick in het voorjaar benaderde om assistent te worden gaf hij mij de indruk dat hij zich daar voor langere termijn aan wilde verbinden. Maar goed, het heeft geen zin er lang bij stil te staan, we moeten door. Vanaf nu gelden alleen de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Er is werk aan de winkel.”

Uiteraard kon een reactie van de algemeen directeur ook niet lang uitblijven, en dit duurde ook niet lang. Hans van Breukelen had over de kwestie het volgende te zeggen: “Ik ben onaangenaam verrast. Natuurlijk ken ik de voetbalwereld en ik weet dat dergelijke zaken kunnen gebeuren. We richten ons nu op het zoeken naar een vervanger.”

Kwestie ‘Gullit’

Niet lang daarna kwam naar buiten dat Gullit zich graag wilde aansluiten bij de technische staf van Danny Blind. Je merkte dat er in de media en daar buiten veel enthousiasme was over een eventuele toetreding van Ruud Gullit. Helaas kwam niet veel later naar buiten dat de gesprekken, onder leiding van Hans van Breukelen, spaak waren gelopen. Dit kwam omdat van Breukelen de garanties die Gullit wilde niet kon bieden. Dit betekende dat Danny Blind helaas met één assistent over bleef.

Klap op de vuurpijl

Als klap op dit onfortuinlijke vuurwerk kwam begin deze week naar buiten dat ook Marco van Basten op zal stappen bij de KNVB. Hij gaat een mooie functie invullen binnen de FIFA. Deze switch kan in de toekomst hopelijk mooie dingen opleveren voor het Nederlands voetbal binnen deze organisatie. Het is duidelijk dat dit een uitnodiging is die Van Basten niet af kan slaan.

Ook dit nieuws kwam wederom een kort tijdsbestek als een flinke klap aan bij Danny Blind. De oefenmeester gunt Van Basten al het beste binnen deze mooie functie, maar is ook zeker teleurgesteld. Hij zei hier het volgende over: “Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. En hoewel het voor mij betekent dat ik op zoek moet naar een vervanger, gun ik hem deze mooie kans. Hij heeft in het verleden natuurlijk veel voor het voetbal betekend en kan via de FIFA van grote waarde zijn voor de toekomst van ons voetbal. Ik ken Marco voldoende om te weten dat hij zich 100% zal blijven inzetten voor Oranje.”

In samen spraak met Danny Blind is afgesproken dat de assistent tot uiterlijk eind dit jaar op de bank naast de hoofdtrainer zal zitten, mits er voor die tijd al een vervanger is gevonden.

Meer informatie over het wereldkampioenschap: WK 2018