Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Engeland – Nederland 29 maart 2016

Engeland – Nederland 29 maart 2016

Engeland---Nederland-29-maart-2016-Wembley
Het Nederlands elftal zal tegen en in Engeland spelen. De voetbalwedstrijd zal op 29 maart 2016 gespeeld worden en start om 21:00 Nederlandse tijd. Het oefenduel zal geleid worden door de scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz uit Spanje. Er word gebruik gemaakt van doellijntechnologie.

Onze aanvoerder Wesley Sneijder zal helaas niet meedoen tegen de Engelsen. Hij heeft tijdens de wedstrijd tegen de Fransen een blessure aan de hamstring opgelopen. Omdat ook de keeper Cillessen is uitgevallen (gebroken neus) zijn Van Ginkel voor Sneijder en Vorm voor Cillessen opgeroepen. Zie voor de rest van de selectie de wedstrijdpagina van Nederland tegen Frankrijk: Selectie

Trainingen

Het is nog even afwachten wat voor tactiek de bondscoach gaat handhaven. Na de laatste wedstrijd tegen de Fransen zijn er op zondag en maandag trainingen geweest die niet toegankelijk waren voor het publiek. Dit was in het AFAS stadion en het Wembley stadium waar ook de voetbalwedstrijd gespeeld zal worden.

Wedstrijd

Om 21:00 uur Nederlands tijd zal Nederland opnieuw oefenen tegen een zware tegenstander. Hoewel de Engelsen de laatste grote toernooien niet veel hebben laten zien hebben ze nu een ijzersterk elftal. Dit lieten ze vorige week al zien tegen de Duitsers tegen wie ze met 2-3 hadden gewonnen. Ook waren ze eind vorig jaar de Fransen de baas met 2-0. Zal Oranje daarom weer met de formatie 5-3-2 starten? We starten in ieder geval met een minuut stilte vanwege het overlijden van Johan Cruyf. Er zal wederom met rouwbanden gespeeld worden. Ondanks dat de geschiedenis qua uitslagen de landen elkaar in evenwicht houden zal het dus een lastige klus worden. Het voetbal dat Engeland speelt is goed en verzorgt. Wil je kaarten kopen?

Overige oefenwedstrijden zien? Zie Speelschema Nederlands elftal

Opstelling Nederlands Elftal

opstelling-nederland-(engeland-nederland)

Uitslag Engeland – Nederland

1 – 2

Volgende wedstrijd

Nederland zal de volgende voetbalwedstrijd in Ierland tegen Ierland spelen. Dit is wederom een vriendschappelijke voetbalwedstrijd.