Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nederland – België uitslag 9 november 2016

Nederland – België uitslag 9 november 2016

Nederland zal op 9 november 2016 tegen België een oefenwedstrijd spelen. De aftrap zal om 20:45 uur plaatsvinden in de Amsterdam Arena. Het duel is ter voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 13 november. België zal later in de week tegen Estland voetballen. De vriendschappelijke wedstrijd zal te zien zijn op SBS6 met een voorbeschouwing vanaf 20:00 en nabeschouwing.

Nederland – België voetbalgeschiedenis

Het Nederlands elftal kent een rijke geschiedenis aan wedstrijden tegen België. Zo zijn er al 125 gespeeld waarin Oranje de meeste winst heeft behaald. De laatste 2 gingen echter naar onze zuiderburen met 0-1 en 2-4. Narsingh en Huntelaar waaren hierin nog trefzeker maar zullen er deze keer niet bij zijn.
nederland-belgie-uitslag

Selectie Oranje

selectie-nederlands-elftal
Er zijn (tot ongenoegen van Sneijder) een aantal andere spelers bij. Hij laat weten dat het zo lastig is om een goede groep te creëren. Er moesten namelijk meerdere voetballers afzeggen. Zo zijn nu Schaars en Vilhena er weer bij en is Zeegelaar nieuw in bij Oranje. Brenet en Ramselaar zijn er ook bij en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook speelminuten maken. Ondanks dat Robben er weer bij is zal hij de wedstrijd voorbij laten gaan en zich concentreren op het duel tegen Luxemburg.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal

Keeper: Maarten Stekelenburg
Verdediging: Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Daley Blind
Middenveld: Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars, Davy Klaassen, Wesley Sneijder
Aanval: Jeremain Lens, Vincent Janssen

Nederland België uitslag

1 – 1

38: Klaassen (strafschop na overtreding op Lens)
82: Carrasco

Bijzonderheden: Schaars, Janssen en Lens geblesseerd uitgevallen. België had ook een strafschop moeten krijgen!?