Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nederland – Frankrijk 25 maart 2016

Nederland – Frankrijk 25 maart 2016

Nederland-Frankrijk-25-maart-2016

Nederland start eigenlijk vandaag op 25 maart 2016 tegen Frankrijk de voorbereiding voor de kwalificatie van het WK 2018 in Rusland. Na het debacle van de kwalificatie van het EK dat in Frankrijk deze zomer gehouden zal worden moet het Nederlands elftal zich opladen voor een nieuwe kans om op een groot toernooi te verschijnen.

Selectie

Keepers: Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Jeroen Zoet.

Verdedigers: Daley Blind, Jetro Willems, Jeffrey Bruma, Joel Veltman, Virgil van Dijk, Patrick van Aanholt, Rick Karsdorp, Timo Letschert.

Middenvelders: Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Jordy Clasie, Davy Klaassen, Riechedly Bazoer.

Aanvallers: Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Memphis Depay, Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Quincy Promes, Vincent Janssen

Zoals jullie zien gaan er in verhouding veel aanvallers mee en slechts een gering aantal middenvelders. Zal onze bondscoach vol op de aanval willen gaan? Nu kan hij nog uitproberen maar Frankrijk en Engeland zijn tegenstanders van wereldformaat. Opvallende namen zijn Karsdorp (na blessures van Janmaat, Vlaar en Pieters alsnog opgeroepen), Letschert en aanvaller Janssen. Opvallend om te zien is dat Robin van Persie er niet bij is. Helaas zal Arjen Robben er ook niet bij zijn vanwege een bovenbeenblessure. Zonder Robben de oefenpot toch willen zien? Koop een voetbalticket!

Aanvullende video met Danny Blind:

Meer informatie over de wk kwalificatiewedstrijden op 10 oktober 2016 vind je hier:

Deze zal in de Amsterdam Arena gespeeld worden en zal een goede indicatie geven hoe Nederland in groep A er voor staat.