Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nederland – Griekenland 1-9-16 Voorbeschouwing en uitslag

Nederland – Griekenland 1-9-16 Voorbeschouwing en uitslag

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal na de zomer zal gespeeld worden tegen de Grieken. Nederland – Griekenland zal op 1 september 2016 om 20:45 gespeeld worden in het Philips Stadion. De vriendschappelijke voetbalwedstrijd staat in het teken ter voorbereiding op de WK 2018 kwalificatie.

Geschiedenis Nederland – Griekenland

Griekenland heeft zich in het verleden slechts een aantal keer weten te kwalificeren voor een wereldkampioenschap. De laatste twee keer waren ze er bij waar in Brazilië zelfs de volgende ronde werd gehaald. Om nou te zeggen dat het Grieks voetbal in de lift zit is wat ver gezocht maar de statistieken liegen er niet om. Nederland heeft 8 keer tegen Griekenland in de geschiedenis gespeeld. Van die acht wedstrijden is er nog nooit verloren door de oranje mannen:

nederland griekenland voetbal geschiedenis

In de oefenwedstrijden is nog nooit puntverlies geweest en zelfs niet eens een tegendoelpunt. Een tegendoelpunt is overigens sowieso maar 1 keer gebeurd op 25 maart 1987 toen het Nederlands elftal voor EK-kwalificatie 1-1 speelde tegen Griekenland. Het is overigens wel meer dan 12 jaar geleden dat de twee landen tegenover elkaar stonden.

Opstelling Nederlands elftal

nederland griekenland opstelling nederlands elftal

Nederland – Griekenland uitslag

1 – 2
Het Nederlands elftal heeft de wedstrijd tegen Griekenland verloren na een goed begin in de eerste helft. Er werd door een voorzet van Jansen gescoord door Wijnaldem. Later in de eerste helft werd er door slecht verdedigen via een voorzet aan de rechterkant raak gekopt door de Grieken. De tweede helft begon aardig maar halverwege maakte Bruma een foutje waardoor de Grieken er weer uit konden komen en zelfs op voorsprong kwamen. Nederland was niet bij machte om dreigend te worden, ook na inbreng van Dost.Kaarten zijn er al vanaf 18 euro

Zal Berghuis er weer in staan om Jansen te bedienen? Dat is nog even de vraag. Steven Berghuis over zijn eigen voorzet tegen Polen: