Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nederland – Wit-Rusland 7 oktober, Opstelling, Uitslag

Nederland – Wit-Rusland 7 oktober, Opstelling, Uitslag

nederland wit rusland uitslag
De wedstrijd Nederland – Wit-Rusland op 7 oktober 2016 staat op het wk kwalificatie programma. Het duel zal in de Rotterdamse Kuip gespeeld worden en om 20:45 beginnen. De scheidsrechter Craig Thomson uit Scotland zal de voetbalwedstrijd gaan leiden. Het zal wederom geen gemakkelijke wedstrijd worden. De Wit-Russen hebben namelijk ook een punt gehaald uit de wedstrijd tegen de Fransen zonder tegendoelpunt. Het duel zal worden uitgezonden op de tv zender NPO 3. De voorbeschouwing start om 20:00 voor degene die geen GTST willen zien 🙂

Nederland – Wit Rusland geschiedenis

Het Nederlands elftal speel een aantal keer eerder tegen de Russen. Voor het EK in 1996 werd er met 1-0 verloren en gewonnen. Voor het EK 2004 stonden ze wederom tegen elkaar. Nederland won toen met 2-0 en 3-0 waar Kluivert beide wedstrijden had gescoord naast Hasselbaink, Overmars en Davids. 4 jaar later zaten de twee wederom bij elkaar in de groep. Oranje had de eerste thuiswedstrijd overtuigend in Eindhoven gewonnen met 3-0. De doelpuntenmakers waren Van Persie (2) en Kuyt in blessuretijd. De uitwedstrijd ging minder goed aangezien er met 2-1 werd verloren. Van Der Vaart had voor Nederland gescoord.

Opstelling Nederland – Wit-Rusland

Keeper: Stekelenburg

Verdediging: Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind.

Middenveld: Wijnaldum, Strootman, Klaassen.

Aanval: Promes, Janssen, Sneijder.

Nederland – Wit Rusland uitslag

Tussenstand: 4 – 1

15: Promes

32: Promes

47: Rios

56: Klaassen

64: Janssen