Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Oostenrijk – Nederland 4 juni 2016

Oostenrijk – Nederland 4 juni 2016

De laatste vriendschappelijke wedstrijd voor de zomer gaat van start in Oostenrijk. De voetbalwedstrijd Oostenrijk – Nederland zal om 20:30 uur op 4 juni gespeeld worden in het Ernst Happel Stadion. Dit duel zal geleid worden door de scheidsrechter Undiano Mallenco uit Spanje.

Met een vol stadion en slechts enkele honderden Oranjesupporters zal Nederland aantreden tegen de Oostenrijkers. Voor Oranje zal dit wederom voor de aanloop naar het WK 2018 in Rusland zijn. Voor de Oostenrijkers zal deze voetbalwedstrijd gebruikt worden ter voorbereiding naar het EK in Frankrijk. In het verre verleden heeft Nederland weinig succes gehad met de wedstrijden tegen Oostenrijk. Dat is tot zo’n 24 jaar geleden verandert want sindsdien heeft Nederland alle wedstrijden (5 stuks) gewonnen. De laatste is van 2011 waarbij er met 3-1 gewonnen werd. Sneijder, Kuyt en Huntelaar hadden gescoord. Vergeet dus geen tickets voor deze voetbalwedstrijd te kopen!

nederland-oostenrijk-geschiedenis

Opstelling Oostenrijk – Nederland

Wederom zullen er een aantal andere spelers aan bod komen die de bondscoach aan het voetballen wil zien. Danny Blind zal onder andere de voorkeur geven aan de keeper Zoet. Waar van Aanholt en Strootman van de week tegen Polen er pas in de tweede helft inkwamen zullen zij nu ook vanaf de start beginnen. Bekende namen die voor de tegenpartij meedoen zijn Janko, Arnautovic en Alaba.

oostenrijk-nederland-opstelling

Oostenrijk – Nederland uitslag

0 – 2 gewonnen door Nederland