Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Polen – Nederland 1 juni 2016

Polen – Nederland 1 juni 2016

De oranje mannen staan weer te popelen om te voetballen. De wedstrijd Polen – Nederland staat 1 juni 2016 op het programma. De voetbalwedstrijd zal in Gdansk in Polen gespeeld worden om 20:45. Ze zullen in de Energa Arena aftrappen met Tsjechische scheidsrechter Miroslav Zelinka. Nederland zal in het blauwe tenue aantreden. 

Beter als tegen de Ieren?

Tegen de Ieren was het een zeer matige wedstrijd. Pas in het laatste kwartiertje begon het Nederlands elftal wat kansen te krijgen nadat Bas Dost en de Jong er in kwamen. Zullen er wat aanpassingen komen na deze oefenwedstrijd? Naar alle waarschijnlijkheid zal weer het 4-3-3 systeem gehanteerd worden. De Polen zijn op papier een stuk lastiger als de Ieren. Mocht Mempis Depay na een slechte wedstrijd speelminuten krijgen tegen Polen dan zal dat zijn 25de interland zijn. Daley Blind zal er in ieder geval niet bij zijn. Dit komt niet omdat hij niet in het plaatje van Mourinho past maar vanwege een kuitblessure. Er zal hier geen vervanger voor komen. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid een paar aanpassingen zijn. Tijd om is een goed resultaat neer te zetten richting de kwalificatie van het WK 2018 in Rusland. Bruma zal aanvoerder voor het Nederlands elftal zijn.

Wat heeft Nederland vorige keer tegen Polen gedaan? Dat is wel even geleden want dat was in het jaar 2000. Het was een vriendschappelijke wedstrijd waarbij Nederland met 3-1 heeft gewonnen met doelpunten van F. de Boer en Kluiver. Zie totale score van de wedstrijden die tegen Polen gespeeld zijn:

uitslag nederland polen

Opstellingen Polen – Nederland 2016

Polen:

opstelling polen

Nederland:

opstelling-polen-nederland

Uitslag Polen – Nederland

Nederland heeft de wedstrijd tegen Polen positief afgesloten. De winst met 1-2 kon Oranje wel gebruiken. Op naar de wedstrijd Oostenrijk – Nederland op 4 juni 2016. Vergeet dus geen wedstrijdkaarten te kopen.

polen-nederland-uitslag