Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Moskou

Feiten en Cijfers

Bevolking: Met bijna 11,6 miljoen inwoners is Moskou de grootste stad in Rusland.

Locatie: Moskou ligt in het Europese deel van Rusland en gemiddeld 156 meter boven de zeespiegel in een heuvelachtig landschap tussen de Oka en de Wolga. Sommige delen van Moskou liggen aan de steile oevers van de rivier de Moskva, dat een zijrivier is van de Oka en uitmondt in de Wolga. De stadsgrenzen van Moskou worden gevormd door een 109km lange ronde uitstrekte ringweg.

Toeristische Hoogtepunten: Moskou is te wijten aan de vele universiteiten en technische scholen, evenals tal van galeries, theaters en musea, een culturele plaats van Rusland. Onder de vele kerken vindt u ook tal van monumenten en bezienswaardigheden van prominente figuren uit de geschiedenis van Moskou. Het Kremlin is ongetwijfeld de meest beroemde bezienswaardigheid van de stad. Afgezien van het Kremlin en is het Rode Plein een UNESCO World Heritage Site.

speelstad moskou wk 2018 voetbal

De stad en haar geschiedenis

De stad Moskou wordt het derde Rome genoemd sinds de 16e eeuw. Met het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd de stad bekroond met een “helden stad”. Moskou is het economische, culturele en politieke centrum van Rusland. Voor het eerst in 1147 werd Moskou genoemd en wordt daarom beschouwd als het oprichtingsjaar van de stad. De eerste en nog steeds houten vesting van het Kremlin werd gebouwd rond 1156. In 1238 werd de stad Mongolen veroverd en platgebrand. Met de uitbreiding van het Kremlin in de 15e eeuw. 1671 kwam de leider van de tijd, Stepan Razin met als gevolg van de groeiende ontevredenheid en onderdrukking van boeren in de Wolga en het Don gebied. In 1918, werd Moskou benoemd als de hoofdstad van het land. 1935 begon met de door Stalin “Algemeen Plan voor stadsherstel” aangenomen motie. Bij deze reactie waren vooral politieke gevangenen betrokken. 22 juli 1941 tot 5 april 1942 waren in de stad Moskou waar een reeks luchtaanvallen waren. De overwinningsparade van het Rode Leger vond plaats op het rode plein van de stad op 24 juni, 1945. In september 1999 werd Rusland getroffen door een terroristische aanslag. Bij deze aanval stierven 95 mensen en 264 raakten ernstig gewond. September 2002 werd in Moskou nood afgekondigd na honderden bos en veenbranden die de rook in de stad brachten en het omliggende gebied en het openbare leven in Moskou bijna onmogelijk maakte. Moskou was ook in oktober 2002, juli 2003 en 6 februari 2004 een doelwit van terreuraanslagen. De laatste terroristische aanslag is gedateerd in Moskou in maart 2010.

Reis- en verblijfkosten

In Moskou zijn in totaal acht grote stations waaronder drie binnenhavens en drie internationale luchthavens. Het is de grootste industriële stad in Rusland en de belangrijkste transport hub in Rusland. Am Bahnhof Jarowslawler bijvoorbeeld is het startpunt van de Trans-Siberische spoorlijn, een zeer belangrijke voor Rusland en Siberië spoorlijn. De luchthaven Bykowo is voor binnenlandse vluchten, terwijl de andere twee luchthavens internationale transporten bieden. In Moskou zijn er verschillende passagiers- en rangeerterreinen. Moskou heeft directe verbindingen naar Berlijn en vele andere Europese steden. Het transport in de stad zijn de metro en de monorail, en met bussen en trams. Trolleybussen en taxi’s worden ook gebruikt. Moskou heeft een verscheidenheid aan accommodatie in hotels en/of privé accommodatie klaar.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

In Moskou zijn er veel universiteiten en technische scholen, galeries, theaters, musea en talrijke kerken. Sinds 1990 staan het Kremlin en het Rode Plein in het centrum van Moskou op de UNESCO World Heritage lijst. De State History Museum, bijvoorbeeld, kan rechtstreeks op het Rode Plein gevonden worden. De tsaar Cannon, is gelegen in het Kremlin, omdat het hele Kremlin een veel bezochte plaats in Moskou is. De tabloid and Garden Ring zijn de thuisbasis van vele bouw en historische monumenten uit de 15e tot 18e eeuw. Moskou heeft zoveel interessante gebouwen, paleizen en monumenten te bieden, dat een leidraad voor het verblijf in de stad zeer raadzaam is om te worden geïnformeerd over alle belangrijke en interessante bezienswaardigheden.