Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Nizhny Novgorod

Feiten en Cijfers

Bevolking: Nizhny Novgorod is de zesde grootste stad in Rusland met ongeveer 1,25 miljoen mensen.

Locatie: Gelegen aan de samenvloeiing van de Oka aan de Wolga ligt de stad Nizhny Novgorod. Het is de hoofdstad van het Federaal District Wolga. Nizhny Novgorod en Moskou liggen rond 450km uit elkaar.

Toeristische Hoogtepunten: Een prachtig uitzicht over de stad heb je van de Kanawinskibrücke. De samenloop van de Oka in de Wolga is te bewonderen op de Strelka. Een bijzonder graag gezien object in de stad is de tentoonstelling van Nizhny Novgorod. Om te ontspannen en te winkelen zijn er verkeersvrije straten in het Bol’schaja Pokrovskaya. In de oude stad zelf vindt u vele monumenten uit alle tijdperken, variërend van de 17e eeuw tot de moderne tijd. Drie kloosters zij er in de stad, een museum en een jeugdcentrum is er vinden. Nizhny Novgorod heeft de lokale bevolking en toeristen nog meer te bieden.

Nizhny Novgorod speelstad tijdens wk 2018 rusland

De stad en haar geschiedenis

De stad ontwikkelde zich rond 1850 als het centrum van de Russische handel en later als de industriële metropool van Rusland. Tot 1991 was de stad onbereikbaar voor bezoekers. Tussen de jaren ’60 en ’80 heeft de stad zich uitgebreid met de bouw van nieuwe geprefabriceerde gebouwen in veelvoud. Sinds 1985 is er een metro actief in de stad. In het huidige Sacharov Museum woonde zes jaar in de periode 1980-1986 de kernfysicus Andrei Sacharov. Hij viel toen de communistische regimes in het voordeel, want hij heeft gesproken tegen een verzameling van de Sovjet-troepen naar Afghanistan. Nadat hij werd uitgeleverd vanuit Moskou leefde hij onder constante bewaking door de KGB. Het huidige museum is het voormalige huis van de Sacharov in Nizhny Novgorod. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de stad de grootste onder de armen. Hier werden tanks gebouwd en er was uitbreiding van de productie van defensiegoederen, maar ook de productie van Katyusha raketten. De Duitse luchtmacht had tot 1945 in totaal 47 aanvallen op de stad met het doel om de wapenfabrieken te vernietigen.

Reis- en verblijfkosten

De verbinding naar Nizhny Novgorod heeft een zeer goede locatie. De stad heeft een directe verbinding met de route van de Trans-Siberische spoorlijn, die loopt van Moskou naar Vladivostok. Enigszins misleidend en irriterend draagt het centraal station van de stad de naam ‘Moscow Train’. Sinds 1896 is er in de stad een tram, die actief wordt gebruikt door de lokale bevolking. Het routenetwerk omvat 198 km. De tram heeft vergeleken met het busnetwerk en de metro de meerderheid van het openbaar vervoer. Vanuit de haven van Nizhny Novgorod zijn er tochten op de Wolga, richting de Oostzee en de Zwarte Zee en de Kaspische Zee en de Azov Zee. De internationale luchthaven van de stad wordt bediend door bekende luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa. Als u een speciaal vervoersmiddel zoekt dan moet je met de kabelbaan die sinds februari 2012 afgerond is. De kabelbaan wordt verbonden door twee 82 meter hoge punten en is uit te breiden tot een lengte van 3661 meter. Neem de kabelbaan om de Wolga over te steken. De steden Nizhny Novgorod en het tegenovergestelde stad Bor aan de andere kant zijn van elkaar gescheiden.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Wie Nizhny Novgorod wilt bezoeken kan naar verschillende soorten bezienswaardigheden gaan. Een ritje op de kabelbaan dat in 2012 voltooid was is bijna een must als u een bezoek brengt want deze rit is gewoon geweldig. Wat klinkt als niets bijzonders, maar elke dag omgaan met de lokale bevolking is een unieke en onvergetelijke ervaring voor toeristen en gasten van de stad. Liefhebbers van de drukte op het water, dan ben je in goede handen bij de haven. Van hieruit kunnen we alle boten/schepen observeren bij de inkomende en uitgaande Marine. Bij Oka vindt je een hyperbolische toren. Dit is een hoogspanningslijn toren, die in 1929 werd gebouwd door Vladimir Shukhov. De stad staat bekend als het architectonische mekka in Rusland sinds er vele interessante gebouwen zijn en gebouwen uit alle tijdperken in de oude binnenstad. Historische centrum van de stad Nizhny Novgorod is het Kremlin. Naast de vele kerken en diverse musea die er te vinden zijn in de stad is er ook een opera en een drama theater. Het nabijgelegen recreatiegebied “Nizhny Novgorod Zwitserland” nodigt niet alleen de lokale bevolking uit om te relaxen in de natuur maar ook toeristen rusten hier uit en genieten van de natuur. Op Volga bevindt zich een uitkijk Strelka. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.