Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Rostov aan de Don

Feiten en Cijfers

Bevolking: Met een bevolking van ongeveer 1.1 miljoen mensen is Rostov de tiende grootste stad in Rusland en een van de grootste steden in het Europese deel van de Russische Federatie.

Locatie: Rostov aan de Don (Rostov-on-Don) wordt aangeduid als de toegangspoort tot de Kaukasus en is de bijnaam “de stad van vijf zeeën”. De stad ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Zwarte, Azov en de Kaspische Zee en de kanalen, die zijn verbonden met de Baltische Zee en de Witte Zee. De stad ligt in het zuidoosten van het Oost-Europese deel. Het zuidwesten van Rostov-on-Don grenst aan de delta van de rivier de Don.

Toeristische Hoogtepunten: Toeristische hoogtepunten zijn vele kerken en kathedralen in het centrum van de stad, het theater, het circus en de Oblastmuseum. Ook kunt u goed schepen observeren die arriveren en vertrekken op de oevers van de Don.

Rostov aan de don speelstad wk 2018 voetbal rusland

De stad en haar geschiedenis

De stad werd gesticht in 1761, toen Elizabeth Petrovna hier werd gebouwd voor de bescherming van de Russische handelsroutes. Het is een nederzetting op de zuidelijke grens van het voormalige Russische Rijk. Het kreeg zijn naam door de Metropolitan Dimitry van Rostov. Eind 18e eeuws ooit opgericht maar verloor zijn strategische belang. 1797 Rostov werd een stad en diende sindsdien als provinciehoofdstad. In de 19e eeuw werd Rostov het belangrijkste handelscentrum en transport hub in het zuiden van Rusland. Een spoorverbinding bestaat sinds 1870, dat sindsdien altijd werd verlengd. Halverwege de 19e eeuw begon geleidelijk aan de industriële ontwikkeling, waar in 1846 een ijzergieterij werd gebouwd. Dit begon in 1859, de productie van stoomketels en stoompompen. Als gevolg van de Industrial Development kreeg Rostov een toenemende groei van de bevolking. De stad was erg verwoest tijdens de tweede wereldoorlog. De reconstructie begon direct na de bevrijding door het Rode Leger, maar kort daarna werd Rostov bezet en weer vernietigd. De industriële productie keerde terug in de jaren ’90. Rostov-on-Don moest haar positie geven aan de stad Krasnodar in de late jaren ’90 als het voormalige grootste industriële centrum in het noorden van de Kaukasus. In 2000 werd Rostow naar de hoofdstad van het district Southern District benoemd. Door de voorzitter van de Russische Federatie werd de stad op 05/05/2008 bekroond met de titel ‘Stad van Militaire Glorie’. Dit wordt ondersteund als een eretitel.

Reis- en verblijfkosten

Rostov-on-Don is een transport hub in het zuiden van Rusland. Het station is het belangrijkste spoorwegknooppunt in het zuiden en biedt reizen naar alle andere plaatsen in Rusland. Wie wil reizen met de trein, zal dus onvermijdelijk aankomen bij het grootste treinstation in het zuiden van Rusland. Reizigers die met het vliegtuig komen kunnen hun vlucht naar Rostov-on-Don luchthaven plannen. Hier zijn dagelijks meerdere verbindingen naar vele bekende internationale luchthavens. De reis met de auto is ook mogelijk dankzij de goede infrastructuur en de snelwegen naar Rostov.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Rostov-on-Don heeft tal van universiteiten en openbare onderwijsinstellingen, zoals theaters, musea en bibliotheken. Schepen zijn vooral te vinden aan de oevers van de Don, waar het zich leent voor montage of schepen te observeren die uitvaren of binnenkomen. Aan de oevers van de Don zit de lokale bevolking en toeristen die blijven hangen. Rostov is de thuisbasis van vele kerken, synagogen en kathedralen. Een boeddhistische tempel is ook te vinden. De kunstgalerie en het muziektheater, zijn ook net als het circus en de Oblastmuseum goed bezochte toeristische attracties van de stad.