Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Samara

Feiten en Cijfers

Bewoners: Samara huisvest momenteel ongeveer 1.170.000 inwoners. Omwille van haar inwoners en de bevolkingsdichtheid van de stad is het de zesde grootste in Rusland.

Locatie: Gelegen op de Wolga op meer dan 1050 km van Moskou. Samara ligt aan de Samarar kromming, rechtstreeks tussen de monding van de rivieren Samara en Sok. Over het algemeen strekt de stad Samara zich 50 km langs de Wolga en 20 km naar het oosten.

Toeristische Hoogtepunten: Het treinstation met zijn koepel en het observatiedek is een magneet voor vele groepen en toeristen. Op afspraak kan het uitkijkplatform worden beklommen. Verder is er onder meer de luchthaven en de Orthodoxe Kerk als toeristische hoogtepunten en attracties. De Stalin Bunker van Stalin is ook een van de toeristisch hoogtepunt in Samara. Verdere toeristische hoogtepunten zijn te vinden in de omgeving en hier vooral in het Wolga gebied. De oevers van de Wolga nodigt u uit om te blijven hangen en gezellig te wandelen langs de Wolga.

speelstad samara rusland wk 2018

De stad en haar geschiedenis

De zesde grootste stad in Rusland is een belangrijke industriële stad in het zuiden van het Europese Rusland. Theorieën zijn dat de naam van de stad deels is afgeleid van de rivier de Samara, die rechtstreeks uit de stad in de Wolga stroomt. Een andere theorie, echter, os dat de naam komt van het Griekse woord Samar. Deze zou zijn ontstaan in de Grieks en betekent Samar Kaufmann en Ra is de oude naam voor de Wolga. Samara was de eerste vermelding die het voor de stad heeft gekregen in 1361. Officieel heeft de stad deze naam in 1698 gekregen. Op het moment (1719) was de stad het epicentrum van twee boerenopstanden. De stad ontwikkelde het meest in de jaren na de oorlog. In Samara zijn er nog veel bedrijven op het gebied van lucht- en ruimtevaart, werktuigbouw en de elektrische en kabelindustrie. Samara is de thuisbasis van 10 hogescholen en 4 universiteiten.

Reis- en verblijfkosten

Samara kan op verschillende manieren bereikt worden. De stad is verbonden met de hoofdweg M5, die nog steeds naar Moskou gaat en de Oeral met bekende Siberische steden. De snelweg doorkruist vele snelwegen, bijvoorbeeld, de wegen naar Saratov en Orenburg. Het spoorwegknooppunt Samara is al lange tijd een groot belang in Rusland. Het Kuibyshev spoorweg management heeft hier zijn administratieve locatie. Vanaf het station kunt u rechtstreeks of via andere posten van de spoorweg naar bijna alle grote steden in Rusland. De internationale luchthaven is Kurumoch. Voornamelijk wordt het openbaar vervoer in Samara gebruikt. Hiervoor is een klein ondergronds vervoer beschikbaar, evenals de bussen, trams en trolleybussen.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

In Samara zelf zijn er slechts een paar toeristische hoogtepunten en attracties. De meeste bezienswaardigheden zijn langs de 50 km lange Wolga in de omgeving van het Wolga landschap. Er zijn vele attracties van natuurlijke aard. Degenen die niet ver uit de buurt van Samara liggen zijn de Orthodoxe Kerk en de luchthaven. Op afspraak kunnen groepen naar de koepel van het treinstation en het platform van het station bezoeken, en dus genieten van een uniek uitzicht over de hele stad. Een bekende bezienswaardigheid bij het publiek sinds het einde van de Sovjet-Unie was de Stalin Bunker die ook wel genoemd wordt. In deze bunker was in het geval van de Duitse verovering van Moskou een tijdelijk thuis voor de Sovjet-regering.