Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Saransk

Feiten en Cijfers

Bewoners: Saransk is de thuisbasis van ongeveer 300.000 bewoners.

Locatie: De stad ligt in het Europese deel van Rusland. In het zuidoosten gelegen Saransk ligt 642 km van Moskou. De stad Saransk ligt op de linkeroever van de Alatyr instroom. Op 150 km afstand vindt u de stad Penza.

Toeristische Hoogtepunten: Wie in Saransk in de “communistische Straatt” komt zie je automatisch het centrum van Saransk. Saransk is de thuisbasis van een in 1961 opgericht televisie-uitzendingsmast, twee musea, een kathedraal en een kerk. Met veel geluk ontmoet men hier de acteur Gerard Depardieu waarvan gemeld wordt dat hij in 2013 hier een verblijf heeft.

speelstad Saransk wk 2018 rusland

De stad en haar geschiedenis2

De geschiedenis van Saransk gaat terug tot het jaar 1641. Dit jaar kwam Saransk naar voren als Fort op de zuidoostelijke grens van het Russische Tsardom. Voorheen werd dit gebied bewoond door Fins-Oegrische volkeren van Mordvinians. In 1651 werd het fort het graafschap zetel. Op het moment van Pugachev boerenopstand dienden Saransk de basis voor de rebellen. Eens waren er de bewoners van Saransk hier op een bijna rechthoekige fort. De bewoners waren meestal Kozakken en Strelets. Het militair belang werd verloren tijdens de uitbreiding van de grenzen van het Russische Rijk tot de 18e eeuw. Hierna ontwikkelde de handel en industrie. Saransk is vandaag de dag bekend om zijn leer en wasproducten. Drie grote branden waren er in de 19e eeuw dat in de stad nog steeds zichtbaar is. In 1893 kwam er een spoorlijn van Moskou naar Kazan via Saransk. Dit heeft geleid tot een enorme toename van het belang van de stad Saransk in Rusland. Aan het begin van de 20e eeuw werd Saransk beschouwd als een centrum van de revolutionaire beweging in de regio Wolga. NA december in 1934 werd Saransk de nieuwe hoofdstad van de nieuw gevormde Mordovian Autonome Socialistische Sovjet Republiek werd. De gehele oude stad werd verbouwd in de 60’s en 70’s.

Reis- en verblijfkosten

Saransk is verdeeld in drie Rajons en er zijn veel kleine nederzettingen aan het stadsdeel. De stad Saransk is een spoorwegknooppunt. Met de trein reizen is geen probleem. De komst van het vliegtuig ook niet want er is een regionale luchthaven. In Saransk beweegt men voort met de auto of het openbaar vervoer, zoals de trolleybus. In Saransk zijn er hotels en particuliere accommodaties om de nacht door te brengen.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Saransk is de thuisbasis van een tv-zender mast, die veel toeristen trekt. De kathedraal en het monument van Admiral Ushakov, en het lokale museum over de geschiedenis en het Museum van de Mordovian cultuur geniet dagelijks voor veel bezoekers. Zoals in Saransk verschillende denominaties zijn vertegenwoordigd, zijn er veel verschillende kerken en christelijke instellingen. In aanvulling op de tien kerken, kathedralen en kloosters en de Oude Believers Church, waaronder twee islamitische moskeeën en een Koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen. Sportliefhebbers worden aangetrokken door het ijsstadion in Saransk. Hier werden de Ice Speedway WK verschillende keren gehouden.