Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Sint-Petersburg

Feiten en Cijfers

Bewoners: Sint-Petersburg heeft 5 miljoen inwoners, de tweede grootste stad in Rusland en de vierde grootste in Europa.

Locatie: Gelegen in het noordwesten van het land ligt Sint-Petersburg zo’n 700 km van Moskou. De stad ligt aan de monding van de Neva in de Nebabucht aan de oostkant van de Golf van Finland. Sint-Petersburg bestaat uit 42 eilanden. Door de ligging van St. Petersburg aan de kust zijn vroegtijdig granietblokken bevestigd zodat de stad is beschermd tegen water en overstromingen.

Toeristische Hoogtepunten: De stad Sint-Petersburg werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site, wat de bezoeker van de stad allerlei moeite waard maakt om te bezoeken. In de stad vind je bovendien meer dan 2.300 prachtige paleizen, kastelen en prachtige gebouwen. St. Petersburg is de thuisbasis van de belangrijkste Russische Baltic haven, die een bezoek waard maken. Hier is het altijd een bijenkorf aan activiteiten. Een standbeeld van Lenin is gelegen in de stad, evenals de Peter en Paul Fortress. Wie Sint-Petersburg gaat bezoeken moet zich nauwkeurig over de vele verschillende attracties laten informeren en om zijn favorieten punten te bezoeken.

speelstad sint petersburg wk 2018 voetbal rusland

De stad en haar geschiedenis

Sint-Petersburg is de meest noordelijke miljoenenstad van de wereld en is uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site, omdat de historische oude stad is versierd met meer dan 2.300 prachtige paleizen, kastelen en gebouwen. Van de 18 tot 20-eeuw was Sint-Petersburg de hoofdstad van het Russische Rijk en is één van de belangrijkste culturele centrums van Europa, waar de belangrijkste voor Rusland Baltische zeehaven is gelegen. Nadat in 1924 Lenin stierf, werd de stad omgedoopt tot Leningrad. Toen de Sovjet-Unie begon met de vroege jaren ’90, de ineenstorting, is het overeengekomen in 1991 met een referendum dat de stad weer terug werd genoemd naar Sint-Petersburg. Dit gebeurde uiteraard met ook veel oude straten, parken, faciliteiten en bruggen die hun oorspronkelijke naam terug kregen. In de stad vindt u als herinnering aan het grote Lenin een standbeeld. Veel meer standbeelden en gedenktekens herinneren ook bekende persoonlijkheden die geschiedenis van de stad Sint-Petersburg hebben gevormd.

Reis- en verblijfkosten

Verklaringen van de UNESCO is dat Sint-Petersburg een van de tien meest aantrekkelijke bestemmingen wereldwijd is. Niet verwonderlijk, als je kijkt naar de vele bezienswaardigheden en attracties van de stad en meer in het bijzonder de mogelijkheden die zich presenteren aan de stad. Sint-Petersburg is een belangrijke en zeer groot transport hub en is een belangrijke schakel tussen de binnen- en zeevaart en spoorvervoer. In St. Petersburg is de belangrijkste voor Rusland haven te vinden, die van betekenis voor heel Oost-Europa en Noord-Azië is. In Sint-Petersburg wordt het openbaar vervoer geëxploiteerd door bussen en trams. Directe treinverbindingen naar de steden van Helsinki, Moskou, Kaliningrad, Minsk en Berlijn. Ook de steden Boekarest, Kiev, Rostov-on-Don, Volgograd, Boedapest en Chisinau worden direct bereikt. Sint-Petersburg is verbonden met 12 grote wegen. Vliegreizigers kunnen met het vliegtuig naar Sint-Petersburg. Sint-Petersburg heeft een scala aan accommodatie van de verschillende soorten voorzieningen en hotelketens klaar.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

In het Werelderfgoed van de UNESCO staat de stad Sint-Petersburg. In St. Petersburg vindt u de belangrijkste voor Rusland Baltische haven die een bezoek zonder twijfel de moeite waard maken. In de haven is altijd veel activiteit, dat goed kan worden waargenomen vanaf de wal. Door Sint-Petersburg kunnen over vele kanalen worden overgestoken met bruggen. Tijdens een wandeling door de stad passeert u vele monumenten en standbeelden. Het symbool van de Oktoberrevolutie van 1917, de kruiser Aurora is gelegen aan de voorkant van de Cadet Academy. Sint-Petersburg staat bekend om de Hermitage complex, met zijn theater, de oude en de nieuwe en de kleine hermitage.