Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Volgograd

Feiten en Cijfers

Bevolking: Met ongeveer 1.022.000 inwoners is Volgograd een van de vele Russische steden.

Ligging: Op de westelijke oever van de Wolga ligt Volgograd en heeft een afstand van 1000 km naar Moskou. Op 400 km afstand is de noordelijke monding van de rivier de Wolga in de Kaspische Zee. Met een breedte van maximaal 10 km tot Volgograd gaat veel verder dan 60 kilometer langs de oevers van de Wolga.

Toeristische Hoogtepunten: De stad heeft een typische architectuur van de Sovjet-periode en de late stalinisme in de jaren ’50 en ’60. Hoogtepunten van de stad zullen ongetwijfeld onder meer de herdenking van de Slag om Stalingrad, de Mamaj Hill, en de Wolga zijn. Niet ver van de monding van het Wolga-Don kanaal in de Wolga, vindt u het grootste standbeeld van Lenin in Rusland. Het monumentale standbeeld Motherland Calls is een bezienswaardig hoogtepunt in de stad.

speelstad Volgograd rusland wereldkampioenschap 2018

De stad en haar geschiedenis

Volgograd ging door de Slag om Stalingrad in de winter van 1942-1943 in de geschiedenis. De stad is een belangrijk industrieel centrum en een belangrijke transport hub in Rusland. Zelfs in de oudheid was Wolograd en haar omgeving een belangrijke handelsroute, want het is ideaal gelegen op de landengte tussen Don en Wolga. De officiële oprichtingsdatum van de stad is 2 juli 1589. Op die datum werd de stad gesticht als een fort. Dit fort moest beschermen tegen de nomaden die uit het zuiden van Rusland kwamen. Vandaag de dag is niets meer van het fort te zien, omdat het voormalig houten gebouw werd gebouwd op een inmiddels ter ziele gegane Volga eiland. Het was na een brand verplaatst naar de rechter oever van de Wolga. In 1664 kwamen pas de eerste stenen muren. Tijdens de burgeroorlog 1917-1920 aan de hedendaagse Volgograd waren in de voormalige Tsaritsyn hevige gevechten, omdat de stad juist op het kruispunt van transportroutes stond voor voedsel van het zuiden naar Moskou en Petrograd. Tot 10 april 1925, werd de stad Tsaritsyn opgeroepen tot dan toe ter ere van Josef Stalin en de stad werd omgedoopt tot Stalingrad. De stad Stalingrad werd omgedoopt als onderdeel van destalinisatie op 11 november 1961 in Volgograd. Sindsdien heeft de stad deze naam. De stad was ongetwijfeld bekend van Josef Stalin. Er is ook een tragische geschiedenis van Volgograd met een zelfmoord in een bus, waarin zes onschuldige passagiers omkwamen in oktober 2013. Maar dat is niet genoeg, want een paar maanden later, op 29 december kwam een moordenaar met een explosieve riem. Bij een halte bij het station kwamen nog eens 17 mensen om. Slechts een dag later, was een andere stop in een bus een plaats waarbij 14 mensen omkwamen. Een van de belangrijkste industrieën in Volgograd zijn naast de scheepsbouw, staal en aluminium productie, evenals de machines en installaties, ook de zwarte en non-ferrometalen, aardolieverwerking en hout en voedingsmiddelenbedrijven.

Reis- en verblijfkosten

In Volgograd is een tramnet te vinden. Naast de tram stopt ook een speciale rail die zich uitstrekt over een afstand 13.5 km. 3.3 km van het spoor gaat door een tunnel. De reis naar Volgograd is mogelijk per vliegtuig als per trein. Volgograd is ook toegankelijk via de snelwegen met de auto. In Volgograd beweegt men zich voornamelijk voort met de tram. De gasten die met het vliegtuig komen landen meestal op één van de belangrijkste luchthavens van Moskou omdat de luchthaven in Volgograd zoveel belang heeft verloren als de centrale luchthaven in het zuiden van Rusland. Bijna alleen in de zomermaanden loopt van/naar Volgograd directe vluchten in het buitenland. Alle andere passagiers zullen moeten reizen via Moskou.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Volgograd wordt gekenmerkt door de typische architectuur van de Sovjet-periode van de late stalinisme in de jaren ’50 en ’60. De herdenking van de Slag om Stalingrad is een frequent bezocht hoogtepunt in de stad. Het grootste standbeeld van Lenin in Rusland is niet ver van de samenvloeiing van de Wolga-Don kanaal. In Volgograd vinden we de Mother Motherland Statue. Het monumentale standbeeld meet 85 meter en is een van de hoogste standbeelden in de wereld. De 33m lang en 14-ton zware zwaard is de typische identificatie van dit beeld, die in totaal 7900 ton weegt. Langs de Wolga, kan u goed lopen en blijven hangen om te relaxen.