Alles weten over het Wk voetbal dat in 2018 in Rusland gespeeld gaat worden? Zie bij ons informatie over de kwalificaties, speelschema, kaarten , speelsteden en meer!

Yekaterinburg

Feiten en Cijfers

Bevolking: In Yekaterinburg wonen ongeveer 1,35 miljoen mensen waardoor het de op drie na grootste stad in Rusland is en het centrum van de op twee na grootste regio in Rusland.

Locatie: De stad ligt direct aan de rivier Iset en is een belangrijke industrie- en universiteitsstad in het Oeralgebergte van Rusland. Slechts 40 km naar het oosten is de denkbeeldige scheidslijn van Europa en Azië.

Toeristische Hoogtepunten: Ekaterinburg is de thuisbasis van een zeer succesvolle Russische ijshockey club, dat uitkomt in de hoogste Russische competitie en de games zijn erg populair bij de bezoekers en de lokale bevolking. In Yekaterinburg zijn er vele openbare instellingen. Bezoekers kunnen naar diverse theaters faciliteiten, een filharmonisch orkest, galeries of een permanente circus. Yekaterinburg heeft een aantal interessante dingen klaar.

speelstad Yekaterinburg wk 2018 rusland

De stad en haar geschiedenis

Yekaterinburg is een belangrijke industriële en universiteitsstad op het Oeralgebergte in Rusland. Het is de vierde grootste stad en het centrum van de op twee na belangrijkste regio van Rusland. In de stad zijn er verschillende consulaten, waaronder een Tsjechische, een Britse en een Oostenrijkse. Zelfs een Amerikaanse consulaat-generaal is te vinden in Yekaterinburg. De regio rond Yekaterinburg werd in de 11e eeuw geopend door de Novgorodians. In de 17e eeuw begon de industriële ontwikkeling van deze regio. Yekaterinburg is een van de eerste steden waar de metaalindustrie kwam in de 18e eeuw. Het centrum werd gevormd in de 18e eeuw met een ijzerfabriek, omringd door residentiële gebouwen, die werden gerangschikt in een vierkant. Yekaterinburg was in 1840 het centrum van metaalbewerking en aan het begin van de 19e eeuw reeds bij het front van Uralstädte met oog op de industriële productie. Het laatste kwart van de 19e eeuw werd gekenmerkt door de oprichting van diverse Russische banken in de stad. Yekaterinburg kreeg steeds meer en meer regionale functie in de bank- en leningen branch. Tot 1991 kon je niet in Yekaterinburg komen. In Yekaterinburg waren twee kampen voor Duitse krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog werden de de schatten opgeslagen in de stad.

Reis- en verblijfkosten

Yekaterinburg is de belangrijkste industriële stad in de Oeral en in het centrale Oeral de belangrijkste transport hub. Luchtreizigers zullen aankomen op de internationale luchthaven van Koltsovo. De stad heeft ook een verbinding met de Trans-Siberische spoorlijn, die kruist met andere verbindingen uit de Noordelijke Oeral. Vanuit Berlijn gaan er weer wekelijks coaches naar Yekaterinburg. Verbindende schakel bij de belangrijkste snelwegen in Yekaterinburg zijn er met de steden van Tyumen, Omsk en Tschejabinsk. Een hotel boeken is eenvoudig en via veel verschillende manieren mogelijk. Sinds april 1991 heeft Yekaterinburg een kleine Metro. Het is de kleinste metro Rusland. De lijn is 11,7km en heeft 11 stations, die dagelijks wordt gebruikt door ongeveer 150.000 passagiers. Accommodaties zijn er in overvloed in Yekaterinburg. Van hotel kamers tot particuliere accommodatie zal Yekaterinburg kunnen aanbieden aan haar toeristen voor nachtelijke dagen.

Toeristische bezienswaardigheden en attracties

Opera, ballet, comedy en vele andere zijn opgenomen in verschillende theaters van de stad. Yekaterinburg is bekend om zijn vele theaters en voor vele culturele instellingen. Een verscheidenheid aan musea geleverd met voldoende culturele kennis. Zeker de moeite waard en bekend is het grote Museum Park, waar de mijnbouw in het Midden-Oeral belangrijk was. In de kunstgaleries kunnen schilderijen en kunstwerken worden bekeken. In Yekaterinburg is een circus en nodigt uit tot meerdere optredens per dag. Een dierentuin wordt ook bezocht door jong en oud.